madkullensislandshastar

Alla inlägg under april 2012

Av paula Johnsson - 21 april 2012 18:16

Ett glatt gäng från Bollebygd kom i antågade här i morse och Britt och Anders som övernattat och Anna från ridskolan, alla ville vi ut och rida idag och så jag och Kicki förstås.

Hästarna var som vanligt fantastiska och visst såg vi ju vitsipporna idag och kännde våren som var på väg, magiskt, nu vill vi ha lite värme!


Här fikar vi och hästarna är glada att få rulla sig och äta hö, medans vi fikar på kaffe och macka..

   

En jättetrevlig tur och jag önskar alla varmt välkomna tillbaka! /MadkullaPaula

       

Av paula Johnsson - 21 april 2012 08:09

Ja, som sakt nu drar det i gång...

Även gårdagen var fullspäckad..

Först ut på långtur med två glada tjejer som tycker detta är deras typ av egentid och har bestämt sig för att boka minst en tur/månad..Kul och gott betyg.

 

Och titta har man sett vem soms tannade i hagen heeela fiksatunden?

Vitsipporna var dock lite stängda och frusna idag då det regnade heeeeela dagen, men vi och hästarna var nöjda och glada ändå.


Väl hemma mötte snart en liten flicka upp på gården som blitt lite rädd på ridskolan och självklart ställer ridfröken upp med en liten extralektion, allt för att behålla hästintresset och se...där var det tillbaka!

Blesi du e toppen!


Efter det var det dags för Fredagsridskolegruppen med mycket travträning och därefter stundade privatlektion med härliga Britt och Anders ,dom unnar sig en Madkullahelg med ridning och boende.


Nu dags för fruckost till övernattningsgästerna och sedan tur í det gröna..och solen skiner..undera om vitsipporna är framme i dag?

Ha en härlig Lördag och Katla mår bara bra gott folk!/Nu kör vi/MadkullaPaula

Av paula Johnsson - 19 april 2012 21:19

Ja, över ett tag har jag ju vart lite orolig över Katlas muskeluppbyggnad och gjort en de ena och en de andra, men med på tapeten stod självklart med att undersökas noga noga.

Så idag hade vi fått tid på bästaste Slönge, så bra och kunnigt folk där.

Katla som bara travade rätt på transporten igår när vi var i väg på träning, nu skulle det minsann protesteras i det vildaste...ja, så viljan är det ju inget fel på hos lillafröken..men med lite övertalning så blev det så bra så.

Väl nere nästan i Halmsatad så höll ju vetrinären med om att hon tunnat ut rejält och tappat i muskelmassa och orsaken tillsammans med muskler som skall byggas upp i  b.l.a travträning fann vi allt i munnen,sååå glad att jag åkte ner.


Katla hade en lös tand som nog gjort rätt ont, sen har hon en gammal fraktur, men det var inget som skulle orsakas av något nu, men upptill detta hade hon en hel del foderfickor...så ja, fodret har inte kunnat göra sin fulla rätt.

Så ut åkte den dumma tanden, framtand.. från en mycket nerdrogad Katla....så nu mår tjejen redan mycket bättre och lite vila ett par veckor och  eftervård från Herr och Fru Johnsson stundar sen blir det så bra så..


Sov så gott i natt lilla Katla.

 

Natti Natti/MadkullaPaula

Av paula Johnsson - 19 april 2012 08:04

Ja, igår gick det verkligen i ett.. men bra tycker jag att högsesongen äntligen börjar närma sig med stormsteg ,har vart lite trögt tycker jag...

Men nu... nu kör vi!

Förmiddagen bestod i tur i skogen med 8 mycket glada tjejer som sammanstrålat för en tur på Madkullen..

     

Kicki var med mig till min hjälp och vädret var bara sååå toppen och vitsippor såg vi om ändock lite frusna...

På fikaplasten fick även hästarna lite rast, och Thruma hon är ju rolig hon,gräset är ju alltså grönare på andra sidan och här ser vi henne småtrippandes på väg upp i samhället Berghem.  

Thruma då..

 

Vi tog henne på bar gärning så att säga..

Jag,Kicki och tjejerna hade en jättetrevlig tur och här kommer vi glada i hågen..

 

Lite präriekänsla...

 

Varmt välkomna tillbaka alla och det sista av turen fick jag dock lämna gruppen lite då det blev lite knappt med tid ,Kicki tog över och jag och Kveikur hade ökad tölt heeeela Hajomsvägen. Wow!

Väl hemma stod Henrik redo med transporten, jag skulle iväg på lektion med lilla Katla.

Allt flöt på bra och vi fortsätter att bygga muskler och jobba på.

Racer hem och väl på gården möter Kicki (min räddare i nöden en dag som denna) upp och ridskolegrupp 1 och 2 är dags för den årliga uteturen..

Jag red Lysingur första och Geilsi!! andra.. 

Sicken kille!

Så rolig att rida och riktigt socekrsöt,kul när man får kvitto på att inridningen funkat så bra!

Här har vi glada tjejer redo för utetur och bara några droppar regn fick vi.. bara en sån sak!

     

Och jag är ju fortfarande så glad och nöjd över min och Lysingurs prestation på tävlingen  i helgen så bara måste ju bjuda på lite mer film...ni får skrolla om det blir tajatigt.  


Ha,Ha Kram på er/MadkullaPaula


 



Av paula Johnsson - 17 april 2012 14:18

Ja, de är ju lite plock me de där små...


Nu hade de stått nere i som vi kallar de "kohagen" vi hade kor där förr...High land catle kossor,ni vet dom där hårfagra sakerna..Pärlan och Rut hette de.

Ja, där hade ju nu unghästarna härjat ett tag och jäklar va lerigt där var..inte de optimala..

Så in och torka pojkarna,de stod inne nu i ett och ett halvt dygn,sådär kul tyckte de nu och nästintill började klättra på väggarna,de har mycket myror i benen..speciellt en viss liten herre!

 

Ja, sen var det till att tvättas och fejas och raspas om hoven osv.osv

Undri, han är för fin han...alla andra var lite smått galna,men inte Undri inte, uppbunden för första gången och bara ja.. liksom gillar läget liksom..Ja, det är Madkullauppfödningar de..  

Och vilken man han får...

 

Ja, sen var det hopp och ut...

Renligheten varade inte så länge den..

Gaupnir är sjukt likt sin Pappa han,t.o.m i rörelserna.


 


Här kommer lilla bildspelet på småkillarna..


På eftermiddagen tog jag och Kicki en liten tur och tränade två små hästar..härligt väder om ändock kallt och så snö i morse...hallå eller?!

Och även storkillarna har fått byta hage nu, de älskar att kunna stå på kullen i "kullerhagen" och blicka ut över vyerna och ha det torrt om fossingarna..

 

Ja, även Geilsi och Isidor får väl nu räkna sig till "storkillarna"? 

Men My hon förblir alltid min "Bebis"  oavsett ålder...

 

Kram/MadkullaPaula 
   

Av paula Johnsson - 17 april 2012 06:01

E den inte fräck så säg?!


Snacka om synkat,Carina, innehavare av stället vi tävlade på tog denna magiska bild, då jag rider bredvid Olafurs hingst Klaki, med min Kveikur och visst är vi synkade?


Hästarna lyfter nästan identiskt  med  både bak och fram...den bilden får vi spara!

Tack Carina! 

Ja, en dag att minnas och nu tror jag minsann många blitt mer taggade att träna. 


I går fick sig Katla ett träningspass igen, vi var ute bara hon och jag...längesen sist faktiskt,njöt av solen och vinden, känndes nästan som när man tränade hästar på Island...

Och likaså vädret var nog Islänskt,för vinteroverålen var på och det ven rätt friskt om öronen.

Idag stundar ytterligare en träningsdag till häst och ja, så är det.. oavsett väder.."ba o bit i hop"..

Kram Kram/MadkullaPaula

Av paula Johnsson - 16 april 2012 13:24

Ja, igår var det ett stort gäng samlat här tidigt på morgonkvisten för att åka i väg på tävling...

Först var det tidig fodring sen puts av sadlar och hästar...och karavan iväg...3 transporter och 7 hästar??!!

Jahopp,de var bara för paret Johnsson att köra två gånger det..


Hagarna hade vi förberett dagen innan och sicken fint ordnad tävling får jag säga, bra organiserat och heja till ungdomslaget i Jòr,ungdomarna i vår lokalklubb som höll i allt och tack till Carina och Claes för att vi fick lov att vara hela dagen på deras fina tävlingsanläggning..

Och så nöjd jag är med min och framför allt (utav de hästarjag tävlade alltså) Lysingurs insats!

Så mycket som hänt med hans utbildning nu det sista..klapp,klapp..;-),så kul!

Tänk förra tävlingen, när vi vimsa runt därinne och jag tror banne mig att hade det funnits en gren i rollningar, så hade jag fått första pris den gången garanterat!

Men nu tog vi igen det med råge!!

Kom till A-final i uttagningen,uttagningen hamna jag på 3:e plats och i finalen på femte plats...så jätteglad jag blev...

Jag säger ju att jag tror på han!!


Och flickorna var så duktiga, alla!

Och hästarna likaså, kul att ha med sig hela 7 hästar och alla sköter sig exemplariskt!

Alla mina tjejer hade på sig sina Madkullatröjor och de verkade som de hade en heldag på tävlingsplatsen,är ju lite speciellt att va på tävling överhuvudtaget. KUL!

 Ellinor på Stigandi och Josefine på Thruma kom till B-final och hamna på elfte och tolfte plats!

Heja!!

Emilia hade Raudur, Louise Vindur och Kicki Saga, vi såg ju många andra fina ekipage självklart,b.l.a var ju Lisette där med sin lilla Trana som stod här förut och många andra fina hästar var också med.

Här följer ett litet bildspel utav dagen....

Alla var superduktiga!
 

Och här ser vi en liten film först av Lysingur en kort bit i tölt och lite utav uttagningen med Kveikur ,där fick jag tyvärr fel galopp halva sträckan och det var ju lite dumt, Kveikur som nästan aldrig tar höger... men men...fick svårt med överbytet tillbaka och det drog ju självklart ner hans poäng...

Men men..här har vi ett litet bildbevis på att den ökade tölten är hans absoluta bästa gångart...och hej va det gick..här rider jag sida vid sida med Siggi med deras hingst Klaki..och ja...hur va det nu med den där 8-beningen "Sleipnir" från sagorna på Island?...(hästen mad 8 ben) stundtals lyfter hästarna nästntill identiskt..

Tror inte jag och Sigge hörde över huvud taget att det var nedsaktning till skritt från speakern,vi var så inne i det hela..

Sigge titta på mig och ryckte på axlarna..

Ja ,jag  har  inte en aning sa jag...  


Så lyckad och rolig dag och bara ett par droppar regn och sicka tjejer, hästar och gubbar jag har...Ludvig tog tre lotter och vann på två..fina priser..marmelad och hästborstar..Henrik tog en och vann på en..en filt med hästmotiv..bara en sån sak!


Och som sakt mycket fint ordnad tävling!

Tack för att vi fick va med!

Och ja,lite rutin börjar man nog få...

Säger hon som lastade på Kveikur och Lysingur på transporten på samma gång...Ha,ha!

Kram på er/MadkullaPaula
 

Av paula Johnsson - 15 april 2012 06:21

Ja, i går Lördag stundade det ut på tur och emellan regnskurarna dök faktiskt solen upp.

Ulrika som var en av deltagarna på turen tog ett vackert kort av Gloria och katla under pausen och skickade till mig..Tack!

 

Gott med lite gräs som sticker upp tycker hästarna..

Här kommer vi på hemväg...alla hästarna har dock fått svarta strumpor,ite lerigt ute i skogarna på vissa sträcker efter alla skyfall i dagarna...

                           

Och tänka sig,lille Geilsi var med för första gången på en lite längre tur... så duktig och han tyckte det var riktigt intressant, han hade fått nya skor till och med dagen till ära...så nu gubben är det rakt in i verkligheten...


På tal om det.. här sitter jag och sitter, men tidigt har vi vart uppe....jag och min lilla tävlingsgrupp...för idag stundar ju tävling, alla...håll tummen...på återhörande..Kram/MadkullaPaula

Fråga mig

73 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards