madkullensislandshastar

Alla inlägg den 10 september 2011

Av paula Johnsson - 10 september 2011 07:27

Ja, ni vet väl att det alltid blir lite förändringar på Madkullen, speciellt så här i hösttider, mycket planering krävs...

Fodringen är i full gång och även om hästarna fortfarande tuggar lite gräs är det inte mycket näring kvar i det så det är gott med lite hö.

Några av flickorna här i morse...

   Och några av pojkarna...

   Unghästarna skall komma hem på Onsdag, skall bli spännande, de skall gå tillsammans med Lysingur, Geisli och A`si, A`si är ju en äldre herre och kan ta väl hand om småpojkarna och berätta var skåpet skall stå.


Sorti är defenetivt ledare bland de andra pojkarna och Stigandi har fått backa många steg han, men bra nu när ingen slipper gå själv!

I stohagen är det lite blandat,Silja har klättrat upp en bit i rang, så även Saga och Thruma, men Katla är längst ner på trappan, och Meyja och Dora delar på ledartronen.

Ja, det är intressant att iakta dem och som sakt tillvaron med hästarna är egentligen så mycket mer än ridningen, man lär sig otroligt mycket bara genom att studera dem!

O lille Undri han är verkligen en kopia av sin mamma Katla.

 

När han blir större får man nog titta två gånger så man tar rätt häst... eller under magen kanske?!

Jo, förändringarna som hägrar är dessvärre så att i morgon flyttar Magni till ett försäljningstall, jag har dragit på detta länge nu, men nu blir det så här utav många olika andledningar.

Det är hårt men man tvingas ofta att ta jobbiga beslutinom detta här också.


Sen flyttar Muska på Torsdag, vi tackar henne för alla fina år tillsammans och jag flyger till Stockholm för att titta på en utbyteshäst i stället för Muska.

Så ,så ligger det till, annars är här allt som vanligt....


Kaningården är ju färdig och ett mycket uppskattat inslag, träffar t.o.m föräldrar i affären som påpeker vilken fin och bra ridskola vi har och va kul att det finns så mycket för de andra barnen att göra.

Va glad jag blir, det är ju precis det som är tanken, ibland följer ju heller inte alla kunder med på turerna och vi har ofta friluftsdagar med uppdelade grupper, jättekul tycker jag att det blir lite djurparkskänsla, det är ju det som ärhela idèn.

   Alla kaninerna har en egen namnskylt med namn och ras och man kan gå in genom en liten dörr och klappa och prata med dem.

 

I dag ser det ut att bli en fin dag,ser nästan lite spöklikt ut på höstmornarna när dimman ligger över kullen...

   Dora laddar för nya turer, sträcker sig och vaknar till liv....

   I går var goa Cia här och hjälpte mig med lite fotografering, min dator krachade ju för ett tag sen så behövde ladda på med lite bilder, tack för hjälpen Cia.

I dag stundar ett läger, ett svenskt sådant denna gången, så nu vill det till att sätta fart här.

Vi hoppas på fina dagar nu och på att njuta av den vackra hösten i Berghem.

På återhörande/MadkullaPaula

 

Fråga mig

73 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards