madkullensislandshastar

Alla inlägg den 27 januari 2009

Av paula Johnsson - 27 januari 2009 12:53

Äntligen har jag kunnat slita mig från hemsida och datorer för en stund, än är det inte klart men gud va det har strulat, ni kanske har märkt hur det har hållt på med min sida från en dag till en annan. Nu har vi fått göra om sidorna från 0. Ja, hujedamig, tur jag inte har ett kontorsarbete i vanliga fall kan jag säga!

Nej, idag började träningen, och nu kommer den gå  varm.

Och ja, jag måste säga avställningen har gjort dem gott... Mycket gott.

Kändes bra, ja, alltså utav det man kan förvänta sig.

De som tränas nu är framförallt, Gletta, Rjòmi och Tindra.

Gletta var först ut...

Mycket samarbetsvilig häst, gillar att jobba, och har i mångt och myckat allt på plats, bara blivit lite stressad, behöver få upp förtroeènde, varva ner, och få muskler och mjukhet i kroppen.

Ridningen blir lite som på en unghäst, man får passa sig för att sitta för tungt på henne, då hon tar det som driv, och man får ha lätta hjälper, sen sitter hon ju lite låst i nacken, vilket tyvärr går ut över munnen, och den är ju som alltid steg ett, men för att få henne loss där måste jag jobba med hennes kropp.

Men som sakt kändes bra, och bådar gott för fortsatt träning...

Rjòmi har mycket att lära, 6 år gammal, och tror nog han tappat en hel del, förra gången bocka han rejält vid lite kravställning, idag tog jag det lite lugnare och som sakt" back to basic," för att se vad killen kan, och ja, det är inte mycket. det kommer bli mycket markträning med denna killen, innan det ens är id`e att rida, behövs upprepas mycket mycket.

Red han lite efter lite longering och i slutet av passet lostna det lite, men som sakt detta tar tid. I mon är det longering som gäller, synd inte rundkorallen är klar, hade vi haft nytta av nu, ja, ja, vi får stänga av padocken, då  Rj`omi är stel  och ung " läs" oerfaren, känns det orättvist att longera han på ickeavstängd bana.

Han har dock lätt för att lära och är ju söt och gullig.

Här övar vi tygeltag...

Tindra har väl kommit lite längre men är då 10 år, ja, här finns det också mycket att träna, och denna lilla damen vill gärna fortsätta att discutera lite med mig, räckte vi började gå framåt, alltså ledades, ja, då börja "lillafröken" stegra och dansa runt, men ja, hon fick sig allt en knäpp på näsan, och då är det som att hon... Oj, vi skulle jobba, ja. Ok då,.

ja, även denna flicka krävs det mycket mycket träning på, men alla tre överträffade mig och vilan har gjort dem gott, så "inget ont utan att det har nåt gott med sig" Tänker på datorstrulet!! Grrr!


Det kommer vara mycket markträning även för Tindra, då hon nu dels har en hel del överskottsenergi,( en del bockningar och stolleryck senare i padock)

och dels måste sakar och ting falla på plats för henne, att hon litar på mig att jag sköter läget, då hon just nu är över allt annars, och ja, nej inte ok!

Och att hon mjuknar i kropp och mun och slappnar av.

Här krävs hårdträning, men vi får väl tro att det skall bli bra

Både Tindra och Gletta tog töltsteg i dag, men det är inte där skon klämmer, det liger långt bort just nu, med töltträning, först får vi hitta vår kropp, och finna att det är bekvämt att gå med välvd överlinje.

Ja, fortsättning följer....

Och kanin 1 och 2 ja, det trivs med fri tillgång på hö.....

Ha de gott/MadkullaPaula

Fråga mig

73 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards