madkullensislandshastar

Alla inlägg under februari 2009

Av paula Johnsson - 10 februari 2009 15:03

...lever kvar, trots att händelsen hände för en dryg vecka sedan har man bilderna kvar på näthinnan.

Mitt i Reykavik/Island, på fågelsjön Tjörninn, hade 10 ryttare och deras hästar en föreställning i uppvisningssyfte.

Och det var ju inte vilka hästar som helst, bla Rödull frà Kàlfholti vann B-flock i fjol, samt hingsten Thristur frà Feti, och ett gäng duktiga ryttare.

De red på isen och p.ga  att alla hästarna kom i samma takt bildades en ljudvåg över isen som gjorde att den sprack, samtliga ryttare med häst, gick under, nu var det dock inte djupt, men tillräckligt svårt att ta sig upp, en utav hjältarna för dagen var b.la  fotografen Fjölnir Thorgeirsson, som till slut lät hästarna ta stöd med bakbenen mot han lår, för att ta sig upp, den sista hästen var sammanlagt i det iskalla vattnet 14 minuter och behövdes ta in till observation, men förutom lite skärsår och med blotta förskräckelsen, så klarade sig samtliga ryttare och deras hästar.

Men man förvånas över hästarnas lugn och blir återigen på det klara med vad våra hästar faktiskt betyder för oss, Mycket!

Bevittna gärna klippet genom

http://www.hestafrettir.se/nyheter/1672/

/MadkullaPaula


Av paula Johnsson - 8 februari 2009 10:42

I Fredags fick hästarna komma ut på stora ytor igen, alltid lika kul...

Här tar Perla sats.....



Och Gjafar och Kjartan....



Tjohej!!



Lunch....



Och Bulten skall ju självklart ha tre högar för sig själv....



I LÖrgdas var det ett trevligt damlag här på tur, tyvärr inga bildbevis denna gång, fotografen låg och sov, hade jobbat natt.

Mycket trevligt hade vi i allafall och jag önskar er varmt välkomna tillbaka.

När vi kom tillbaka, då hade jag ju dessutom berättat på turen hur Bulten brukar betè sig då vi anländer, typ stångas lite för att markera, att FY för er som varit borta så länge och vad e detta för ett påfund att va ute och ränna i skogarna, ni ska la va i flocken eller? Typ så tror jag han resonerar.

Asså numèr i allafall, förr va han ju altid med ute själv på turerna, det hände att vi fick hämta han med bil!!!

Då hängde tungan en halvmeter ut efter tölt och galoppsträckorna, sen var han med på en 4,5 timtur med lunch paus, och en i djupsnö, och ja, han skall vara fram med ledarhästen...

Asså sen tänkte han nog, Nej, nu orkar inte jag, de går ju ut hela tiden på tur , nu stannar jag här!!!


Men i Lördags i allfall, då kommer han inte och möter oss!

Vi leta och leta, jag sa, till kunderna han kommer säkert nu när jag lunchar hästarna, men nej. Kunderna åkte hem, jag går hagar land och rike runt och letar, ingen Bult, nu var jag orolig!!!

Tittar i alla diken, överallt, väcker upp Henrik, och han kände tydligen till en liten egen ligghall bulten hittat, torr och mysig, lagom stor för en get, DÄR, va han!

Vilken tur säger jag bara, jag var riktigt orolig!

Hur blir det den dagen inte Bulten finns?!



Ja, hujedamig!


Vi har nu också tagit ett beslut om att köra tillbaka Gletta på Tisdag, hon har varit här på foder en tid, och fastän träningen går framåt, har jag kommit fram till att det är för lång träning på en såpass gammal häst som gäller, så att det tar både för mycket tid och pengar, så det kostar liksom mer än vad det smakar så att säga, och det är otroligt många hästar som skall tränas, så nu känner jag att jag fortsätter med Tindra och Rjo´mi som båda svarat mycket bra på träningen, och sedan är det ju även A`si, och Du`fa som står på tur, och Stigandi, + alla andra som tränas konternuerligt, så ja, varför hade inte dygnet 48 timmar nu då?



Och sen vet ni väl att jag faktiskt skulle varit på kurs i dag....

Nej, det gick inte så bra, så besviken jag blev, har ju sett fram emot detta så.

Nej, jag har haft en liten dust med lilla fröken Stassa, snacka om förvildad fölunge!!

Herregud, den lilla har ju i stort sett bara gått och sett vacker ut, och i o med att hon är född så sent så har man liksom skjutit på den där hanteringsfrågan, hade henne som liten ett par ggr, lyfte ben, borsta och det där, sen har hon gått, nu var det dags för grimma tycket vi...

Men inte Stassa, du , har under alla mina år, inte varit med om maken till vilja hos en fölunge, nu kan man ju typ tycka att oj, vi vänta nog lite för länge, nu väger fröken kankse 150 kg, och är inte lika lätt att sätta sig över längre, stark till tusen är hon.

Hej och hå!

Typ fullt slagsmål, nej, lugn inte så, men ja, ni vet. Två oerhört starka viljor i allafall, ja, det slutar med att vi far runt i boxen, och jag ger mig inte så lätt, så jag flög ju med som en vante och till slut dröp det svett om både henne och mig, men hon körde upp mig rejält mot väggen, jag släppte visserligen inte och till slut tugga och sänkte sig lilla Stassa, och jag fick pratat och gosat med henne igen, men en grimma fick vi inte på!


Men det slutade ju lite tragiskt med att hon har ju dragit min blåa arm ur led, så den mår inte bra, så nån kurs kunde det inte bli!

ja, nu är det ju så att inom hästbranchen får man vara väldigt flexibel, anser jag i allafall, jag tycker att  man långt ifrån kan dra alla hästar över en kam, och säga att så här och såhär gör vi! Det är individer precis som vi, och människor kan man ju aldrig hanskas med på precis samma sätt.


Likadant är det för våra djur, Stassa MÅSTE få upp förtroeèndet för mig, och oss människan först, och efter detta nu är det som att börja om och inte bara det, dessutom backa tre steg.

Ja, mycket tålamod, och en hel del pedagogik krävs.

Jag får fortsätta med en 10 min varje dag i egen box, och som det är nu, bara vara hos henne i boxen, rör jag mig nu, stegrar hon sig och hoppar ut.

Ja, det blir en viljestark tuff dam av detta kan jag säga, spännande spännande, men nu blir det en något lugnare vecka för mig så gott det går, så jag blir bra till ridskolan börjar.

Ha en go Söndag/MadkullaPaula

P.s, kort taget i sommras, hon har hur mycket man som helst nu, på BÅDA sidor, riktigt riktigt vacker är hon, D.s




Av paula Johnsson - 5 februari 2009 18:08

Igår för femte eller sjätte året var ängskolan här igen...

Så roligt! Alltid lika roligt att ha dem här på friluftsdag.

Jag hoppas de var lika nöjda som jag och jag önskar er varmt välkomna tillbaka.

Bussen brukar köra ner, men i dag var det till fots en bit tydligen, ja är det friluftsdag så är det....

Här har vi gänget på ingående, 18 stycken stod det här på gården som hade valt ridning på dagen, en extra eloge får jag ge till tre entusiastiska killar som var med, mer utav dem vill vi se på Madkullen, eller hur tjejer!?


Här håller jag lite information för hela gruppen huruvida vi betèr oss om ett träd kommer i vägen och hur vi njuter av naturen och ja....glömmer inte att andas....



Och ja, alla är idel öra......



Vädret var toppen, om ändock (en del ungdomar tar på sig alldeles för lite kläder nu mer ) ja, ja, jag har också vart där, det ska ju se fräckt ut i skogen med eller hur var det nu, nej, skämt  sido, jag hörde allt att många hade långkallingar , bra, det värmer... Va rädda om era leder flickor och pojkar, de ska hålla länge, och vill ni dessutom bli proffsryttare så, ja då gäller det att man håller sig frisk.

Medans den ena gruppen red på tur i skogen , så vandrade den andra poängpromenad, Frågor?! ja, om islandshästen så klart!




Jag hoppas alla var nöjda och som sakt jag önskar er så varmt välkomna tillbaka.

Efter korvgrillning och lite värme i stugan var det dags för hemfärd.

Tack och hej/leverpastej/MadkullaPaula


Av paula Johnsson - 2 februari 2009 10:24

Ja, helgen har betått av turer och lite lek i det vackra vintervädret.

I Lördags var det några från ridskolan här  på tur, och de värkar som alla var nöjda och glada och vädret var ju strålande.

De får vi göra om....


Och Katla tror jag att vi döper om till taggad till tusen, ja hej va det gick, bir bara mer och mer vilja i den damen, ja det är härligt.

Till helgen bär det av på kurs igen för Johann Häggberg, Spännande.


På eftermiddagen, bytte vi hage på hästarna och det är ju alltid lika roligt.





Och Söndag eftermidddag var det dags för lite lek, Snälla cecilia hjälpte mig här hemma, och jag Henrik och barnen åkte upp till sjön, med korv och bröd i högsta hugg.






Ja, en helt underbar dag, som avslutades med grillning av korv och bröd, tänk så lyckligt lottad man är som har tillgång till dessa vackra sjöar, nästa gång blir det till häst, finns det nåt bättre än att tölta på is?!

Ha en bra dag/MadkullaPaula

Fråga mig

73 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards